Arhitektuuri sihtkapital

2014-2015 aastate Eesti arhitektuuriparemik nüüd kaante vahel!

Arhitektuurivaldkonna aastapreemiad antakse üle galaõhtul Kultuurikatlas 4. detsembril, kus ühtlasi esitletakse ka nominente kajastavat kogumikku „Eesti arhitektuur 2014-2015“

Raamat hõlmab endas Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali, Eesti Arhitektide Liidu ning Eesti Maastikuarhitektide Liidu aastapreemiate kandidaadid ning laureaadid. Kokku ligi 30 arhitektuurset ideed ja ehitist, ulatudes installatsioonidest linnakeskuste kujundamise ning näitustest dokumentaalfilmideni, jäävad need tagasivaates võtma kokku 2014-2015. aastat.

Auhindadest esmakordselt antakse välja Eesti Arhitektide Liidu aastapreemia, mis tunnustab ühte selget arhitektuurset ideed ning autorit. Eesti Maastikuarhitektide Aasta Tegu 2014 vaatab ehitatud keskkonda kõige laiema pilguga ning tunnustus kandub üle Eestimaa. Kultuurkapitali preemiad jagunevad kokku viie kategooria vahel: välja antakse tegevuspreemia, restaureerimispreemia, rekonstrueerimispreemia, arhitektuuripreemia ning aastapreemia.

Solnessi arhitektuurikirjastus on arhitektuuri aastaraamatuid välja andnud alates 2002. aastast, käesolev koguteos on järjekorras kaheteistkümnes, hõlmates esmakordselt lisaks Kultuurkapitali aastapreemiate kandidaatidele ka teiste loomeliitude preemiasaajaid.

Raamatu tekstid on intervjuude vormis, kandes edasi autorite lähtepunkte ning suurimaid väljakutseid loodud objektide juures. Lisaks leiab raamatust täpsustavad joonised ning eesti parimate arhitektuurifotograafide fotod.  

Raamat on eesti ja inglise keeles.

Toimetaja: Karen Jagodin

Kujundaja: Tanel Eigi

Tõlked inglise keelde: Kristopher Rikken

Väljaandja: Solnessi arhitektuurikirjastuse OÜ

Raamatu väljaandmist on toetanud Eesti Kultuurkapital